udv-hsz hsz-csik
2017-05-26
Péntek
Fülöp, Evelin napja

Min: 17
Max: 22
Min: 5
Max: 8
 

AKTUÁLIS:    

Ilyenek a Székelyek - fotópályázat - kiértékelés

A Szabadidőkalauz 2017-ben meghirdetett fotópályázata a végéhez érkezett. Az Ilyenek a Székelyek címmel meghirdetett pályázatunk célja volt bemutatni azt, hogy hogyan és milyennek látják a székelyföldi embert a fényképészek, milyen pozitív és negatív tulajdonságokkal lehet ábrázolni őket egy-egy képen, mitől lesz a székely igazán székely egy fényképen.
Tovább


HÍREK:   

Megjelent a nyári Szabadidőkalauz

Udvarhelyszéki vendéglátók és szolgáltatók ajánlataival jelent meg a nyári Szabadidőkalauz. A kiadvány május, június és július hónapokra ajánl a helyieknek és az idelátogató turistáknak szállás-, szórakozási lehetőséget és hasznos információkat.
A több mint 13 éves tapasztalatokat követve kiadványunk ezúttal is Szállás, Szabadidő, Hasznos és Látnivaló rovatokban, valamint egy Eseménynaptárban mutatja be a környéket. A szálláshelyek, a különböző rendezvények, szórakozóhelyek útmutatója.
Tovább                                                                                                                

INTERJÚ: 

Madarászás a Homoródszentpáli halastavaknál

Székelyudvarhelytől 16 km-re, a Nagy-Homoród völgyében található a Homoródszentpáli madárpihenő. Az eredetileg nádas, sós-mocsaras terület sajátos vízzáró talajrétegének köszönhetően ma már madárvédelmi rezervátum is. Dr. Szabó József nyugalmazott állatorvossal, a Madártani Rezervátum gondnokával beszélgetett munkatársunk Melkuhn Andrea Gizella.
- Hogyan lesz egy állatorvosból madarász?  Hogyan lesz egy madarászból állatorvos?
Gyermekkorom óta szeretem a madarakat, rajongok értük. Fiatal koromban a hasonló érdeklődésű barátaimmal alapítottunk egy kis társaságot, amit Ifjú Természetbarátok Klubjának neveztünk el, összesen 7-en-8-an voltunk, együtt jártuk a természetet, és megpróbáltuk megismerni azt, elsősorban a környékünkön élő madarakat.
Tovább

 

ESEMÉNYNAPTÁR:  

Széki vágta: Udvarhely mellett Csíkszereda és Gyergyó lovasai is megmérettetnek

Idén ötödik alkalommal hívják vágtába Udvarhelyszék lovasait, viszont ezúttal a szervezők Borzonton és Csíkszeredában is megszervezik a Széki Vágtát, így a csíki és a gyergyói lovasok is megmérettethetik magukat.
Idén a verseny első előfutamára június 17 és 18-án Székelyderzsben kerül sor, azt követi a második előfutam, melynek július 8 és 9-én Borzont ad otthont, majd augusztus 5-6-án a csíkszeredai verseny zárja az előfutamok sorát.
Tovább

 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch